Paraziti
Paraziti na výpravě testovali hry v realitě!
Anka, 11. 3. 2019 9:17

Víte, co znamená zkratka TZÚS? To Paraziti zjistili ve skautské klubovně v Křtinách minulý víkend. Technický a zkušební ústav stavební jim totiž nabídl peněžní grant na to, aby testovali hry v realitě. Co všechno zažili a jak krásně se měli si přečtěte v článku  u akce!
 
Výprava za titulem Masterchef družinky Parazitů
Anka, 27. 1. 2019 21:04
Šest Parazitů se minulý víkend vydalo zabojovat o titul Masterchef, který je snem každého amatérského kuchaře. Nešlo jen o vaření, ale i o to se něco naučit a pobavit se. Jak se měli a co výborného uvařili se dozvíte u fotek a v článku zde :-)
 
Parazití schůzka 14.11.2018
Anka, 15. 11. 2018 7:28

Tento týden si Paraziti na schůzce zahráli si na známého Horsta Fuchse - ikonu v televizních prodejích a teleshoppingu. Úkolem dětí bylo vzít úplně obyčejný předmět, který kolem sebe našli a popsat ho tak, aby ho někdo chtěl koupit, přesně jako v teleshoppingu!  :-)  Pár fotek najdete zde.

 
Paraziti na Lasergame
Peťka, 25. 10. 2018 21:06

Co jsme zač?
V září jsme spojili naše dvě družinky - bývalí Ninjové a Lentilky. Dětí je dohromady 18 a vedeme je společně s Barčou a Kryštofem - hlavní vedoucí je Barča.
Chvíli jsme (hlavně mezi vedoucíma) naší nové družince říkali LeNin (podle prvních slabik), ale jak jistě sami chápete... není to nejlepší název a kdybychom si tak říkali dlouho, tak nám to už zůstane :). Proto jsme se na schůzkách bavili o novém názvu. A vzhledem k tomu, že družinku vede zdravotní sestřička, medička a Kryštof (což je taky tak trochu blázen), tak to nemohlo dopadnout jinak. Jmenujeme se Paraziti. Rozhodně ten název neberte jako nějakou urážku vůči dětem (i když občas z nás taky trochu vysávají energii, ale my se nedáme!).

Co budeme v roce 2018/2019 dělat?
Protože už více než polovina našich dětí má splněnou Nováčkovskou zkoušku, tak se budeme na schůzkách více věnovat Tábornické zkoušce a dalším trochu pokročilejším tábornickým dovednostem. Přesto bychom ale chtěli, aby se i z ostatních stali táborníci, takže je budeme učit a zkoušet samostatně a doufáme, že se to co nejdříve podaří :). Naplánovány máme 3 družinové výpravy, tak doufáme, že nás tam bude co nejvíc a budeme se snažit přichystat zajímavý program. První z těchto výprav nás čeká 16.-18.11.

Paraziti na lasergame
Ve středu 24.října jsme se místo obvyklé schůzky vydali na lasergame. Protože nás bylo opravdu hodně (16 dětí + 2 vedoucí), tak jsme se nakonec rozdělili na tři týmy a postupně odehráli takový malý turnaj (každý tým s každým). Kdo byl nejlepší? Tabulku s výsledky najdete v klubovně na naší nástěnce.

Peťka

 
Jarní olympiáda Lentilky + Ninjové
Peťka, 20. 3. 2018 13:43

V pátek se naše družiny vydaly na Jarní Olympijské hry na Kostariku. Večer nám oba dva týmy, které přijely, ukázaly svou vlajku a představily svoji zemi. Jak to všechno dopadlo? Článek a fotky najdete u akce.
 
Zathura - vesmírné dobrodružství
Barča, 21. 11. 2017 23:01

Už ve čtvrtek 16. 11. se vydaly družiny Ninjové a Lentilky na chatu Krkatá bába. Celý článek z výpravy a fotky najdete zde.

 
Hry bez hranic - výprava Žlutých
Víťa, 24. 2. 2016 16:39

O víkendu se družina Žlutí vypravila do Uherského Hradiště - motivací celého víkendu byly Hry bez hranic. Článek a fotky najdete u akce.