Útěk z farmy - výprava Exoti 

Akce

Kdy:
22. 11. - 24. 11.
Pro koho:
Exoti

Popis

Devět zvířátek a dva farmáři se o víkendu vydali na podzimní družinovou výpravu. Už před výpravou si ale všichni Exoti vylosovali svoje domácí zvíře, které představovali. Na farmu tak odjeli kůň, koza, ovce, prase, pes, kočka, husa, kačer a slepice. A už cestu vlakem v kostýmech si všichni užili. Po cestě k chatě se ale farmářům převrhla bryčka a tak musela tažná zvířátka vzít ostatním batohy. Naštěstí to nebylo daleko a za chvíli už jsme seděli v chatě. Dali jsme si večeři, chvíli si ještě povídali a šli spát.

Po snídani se některá zvířata dozvěděla úkol přímo pro ně a měla na jeho splnění celý den. Dohromady se pak všichni učili týmové spolupráci při hře Obrův prsten nebo tvorbě čtverce z lana poslepu. Bohužel se do koryt dostala voda otrávená z nedaleké likérky, a tak se museli téměř všichni naobědvat poslepu, o ostatní se staral jen vidící kačer. Po poledním klidu jsme se vydali na procházku na nedaleké hradisko sv. Klimenta. Po návratu si zvířátka vyzkoušela, jaké je to být na farmě v blátě a museli se všichni dostat z jednoho místa na jiné, aniž by chodili. Museli tak spolupracovat a nakonec se zadařilo.

Po celém dni, kdy farmáři chystali zvířatům plno nepříjemných úkolů, ale čekala odměna ve formě čajovny. Během ní jsme si přečetli několik básniček haiku a zkusili také nějakou vytvořit. Úspěšnější ale bylo spíš malování obrázků. Pak už jsme šli spát.

V neděli ráno odjeli farmáři na trh, a tak se zvířátka po probuzení pokusila o útěk. Všichni se nasnídali, uklidili chatu a odešli na autobus. Farmáři se ale vrátili a tak musela zvířátka zpátky na farmu. Tam jsme celou výpravu zakončili zhodnocením, dali si oběd a šli na opravdový autobus a vlak.

Na závěr je potřeba zdůraznit, že po dlouhé době jsme jeli na výpravu v plném počtu. Doufám, že si ji tedy naše zvěř užila, my farmáři ano.

Víťa

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.