Chytání divokých koní
Víťa, 24. 7. 2012 8:47

V rámci dalšího dne na ranči bylo potřeba doplnit stáje. Naštěstí jsme blízko vesnice objevili stádo divokých koní. Po cestě do vesnice se však rozbily dostavníky, vezoucí potřebné vybavení. Naši kovbojové ale neváhali a vydali se na pomoc. Nasedli na dostavníky ve vesnici a vyrazili pro zboží. Sice ne všichni dovezli to správné, ale nakonec jsme si poradili. Pak už jsme jen poslouchali, odkud uslyšíme řehtání koní a vyrazili, vybavení lasem, chytat. I když koně pobíhali po lese a nebylo snadné je chytit, naši kovbojové se ukázali jako zkušení chytači a nakonec chytili všechny z nich.

Chytání koní bylo sice fyzicky náročné, večer už ale všichni měli dost síly a hlavně dechu na oblíbenou hru Hu-tu-tu. Před večerkou jsme ještě stihli zapálit oheň a zazpívat si s kytarami.

Mimo hlavních etap se kovbojové hlásí na výkon různých povolání. Už máme ve vesnici několik průzkumníků, mlynářů, dřevorubců nebo zástupců rančera. Tato povolání se dají získat jen složením zkoušky, ale přinesou ranči výhody v produkci obilí nebo dobytka.