Zemědělské práce
Víťa, 25. 7. 2012 23:04

V úterý se kovbojové na svých rančích věnovali zemědělským pracem. Ráno jsme vykopávali a loupali brambory na čas. Nejrychleji umí loupat ranč U Veselého kaktusu. Pokračovali jsme sháněním semínek k zasetí do políček, která si nachystali už při první etapě.

Dozvěděli jsme se, že semínka se dají sehnat u místní babky kořenářky. Ta je však nedala zadarmo, a tak ranče musely hledat mastičkáře s mastí. Ten zase chtěl špiritus od hokynáře, ten náboje od kovboje, ten podkovy od kováře a ten jídlo od kuchaře. Kuchař chtěl vodu, tu ranče získali snadno ve vesnici a pak pokračovaly zpět, dát každému co chtěl, aby nakonec dostaly semínka k zasetí. Ty vzhledem k počasí zasejí až zítra ráno, tak uvidíme, třeba tu na Aftertábor bude prales z hrachu, ovsa a pelušky.

Dnes nás ráno probudil déšť, který trval až do pozdního odpoledne. Hráli jsme tedy hlavně hry v saloonu (jídelně). Poté, co déšť ustal, šli jsme se konečně trochu hýbat. Ranče vybavené mapou divokého západu (GPS) se vydaly hledat zakopaný indiánský poklad (geokešku). Plánujeme blízko tábořiště U Kalicha založit i první severáckou.

Bohužel jsme kvůli dešti odložili doprovázení obchodního konvoje, snad bude naši pomoc potřebovat i nějaký příští.