Tisková zpráva o sanitce :-)
Hanča, 26. 7. 2012 23:11

Milí čtenáři,
v rámci převence proti šíření poplašné zprávy vám musím napsat o dnešní mimořádné události. Děti vám o tom jistě napíšou, tak abyste to věděli od nás a věděli správnou verzi, než se nám rozšíří fámy:

Dnes po obědě se naší instruktorce Kukině udělalo zle a podle všeho měla nějakou alergickou reakci, zřejmě na papriku. Detailů vás s dovolením ušetřím. Prostě Kukina se nám ztrácela před očima v křeči a tak jsme udělali to, co je podle naší zkušenosti v takové situaci nejlepší - zavolali jsme "rychlou". Je tu totiž rozhodně dřív, než bychom my dojeli do Hradce a doktor je tu rovnou pro nás, nemusíme se doprošovat na ambulanci (v minulosti jsme záchranku využili třeba na omdlívajícího Pařeza).

Vedoucí (zdravotníci) opečovávali Kukinu podle svých zkušeností a pak podle rady od záchranky. Ta přijela relativně rychle, úměrně vzdálenosti z Jindřichova Hradce. Zajeli až k nám za stany na hřiště, kde Kukina poloseděla ve stínu a tam jí pomohli z nejhoršího. Potom si ji naložili do sanitky a odvezli do Hradce, odkud jsme si ji posléze (asi za hodinku) vyzvedli. Vše je už v pořádku, Kukina se má šetřit a odpočívat a má se vyhýbat paprikám :-) Všichni naši zdravotníci mají novou zkušenost, i když dle svého vyjádření už to nechtějí nikdy zažít. Kukina naproti tomu má zkušenost "z druhého pohledu" - studuje totiž zdravku :-)

Konec tiskové zprávy :-)

P.S.: Trochu pro odlehčení: Ještě před tím, než došlo k této události, jsme v kuchyni trénovali "šití". Myslím šití rány, zdravotnické šití. Sáďa dodal náčiní (stehy se speci jehlou atd...), Hanča dodala od řezníka prasečí hlavu (ovšem původně za účelem vaření polívky) a Ivča dodala přítele na telefonu - konzultovali jsme s odborníky, sestrou a doktorem, jak se to dělá :-) Byla to dost sranda. Ale nebojte se - i když to teď už naši zdravotníci umí, nemáme v úmyslu šít naše zraněné sami :-D Tak doufám, že se některé slabší povahy v řadách rodičů z toho nevyděsí :-)