První setkání s nepřáteli
Víťa, 27. 7. 2012 0:43

Dnes ráno jsme se dozvěděli, že obchodní konvoj mířící do vesnice je v možném ohrožení. Naplánovali jsme si tak na odpoledne jeho doprovod.

Nejdříve jsme vyrazili na louku kousek od tábora, na které konvoj vyrážel. Každý dostavník, představovaný těly kovbojů spojených provazem a uprostřed zavěšenou lahví s vodou jako ukazatel množství vezeného zboží, se musel dostat až do naší vesnice. Vozy pak napadali bandité, kteří se snažili z každého vozu dostat co nejvíce zboží. Některé dostavníky vyrazily na úprk, zboží se jim vysypalo (vylilo) a do tábora nic nedovezli. Některé byly rozvážnější, sice je bandité přapadli, ale klidným tempem dovezli do vesnice alespoň něco.

Ale ještě než jsme vyrazili bránit zásoby, připravovali jsme se na večerní country tance. Ranče si pro pobavení vesnice připravily tanečky, scénky a podobně. Také si nazdobili kostýmy různými třásněmi a dalšími doplňky. A po večeři to začalo, nejdříve se předvedly ranče, pak předvedli nacvičenou scénku i vedoucí. No a následně jsme se naučili jeden opravdový country tanec, který se nakonec naučili snad všichni a určitě si ho ještě někdy zatancujeme :-)

Večer jsme ještě zakončili zahráním pár písniček u ohně, včetně první písničky na přání. No a pak už byla večerka, ale momentálně se děti pomalu vracejí z noční hry, kde pátrají po nepřátelských tábořištích v okolí vesnice. Já se jdu podívat, jak jsou na tom, tak dobrou noc :-)