Nedělní zprávy od Kalicha
Hanča, 29. 7. 2012 18:56

Dnes je tady nezvyklý klid - děti máme na výletě :-) Ráno sice ještě pršelo, ale radar a Aladin předpovídali zlepšení, tak jsme se nenechali odradit a vypravili děti na dvojdenňák (šlo se podle věku, po oddílových družinách):

Nejstarší Bubačky s Víťou, Majkou a Barčou se vydali přes Novou Bystřici a Slavonice k Vlčatům na tábor u Stálkova. Odpoledne mi volali, že se opalují u Slavonic, takže jsou asi v pohodě. U Vlčat mají zajištěnou střechu nad hlavou, večeři a snídani, o ty se tedy rozhodně bát nemusíme.

Pondělňáčci s Ankou, Jirkou a Alčou nocují někde v lese u Landštejna. Ozývali se, že je vše v pohodě, nálada dobrá, jídla dost :-) Snad se jim vyhnou průtrže mračen, no ale oni si poradí, nejsou na vandru poprvé a vedoucí jsou už zkušení.

No a naši Mladší (na táboře ale nejmladší, družinu N jsme na tábor nevzali), putovali s Kikou, Kukinou a Martinem přes Kunžak, dvakrát se svezli lokálkou a teď jsou nedaleko odtud, na naší staré táborové louce kousek od zastávky lokálky Senotín. Vezla jsem jim tam stany a přivítala mě sedmička vysmátých rarášků, sedících bez bot na balvanu :-) Dovezla jsem jim totiž taky gumáky, aby si na mokré louce nezmáčeli tenisky. Hned mi ukazovali velikánský hříbek, co našli, říkali mu Lesák a hodlají s ním kamarádit :-)

Na táboře zůstali Buchtovi s dětma, já, Terka a Andrejka. A k tomu návštěvy - v pátek jsme totiž přivítali Honzu (od Terky), který nám tu pomáhal u Veselého Kaktusu a taky s programem, pak Tukana, vedoucího z PTO Tulák, který přijel na táborovou inspiraci a za kamarádama. A pak přijeli Neumannovi, Radeček s celou rodinou. Dnes jsme naopak vyprovodili Tukana, který jel omrknout Tuláckou táborovou základnu, Honzu jsme odvezli na autobus a mamka od Neumannů už taky odjela. A tak se naše stavy budou měnit i nadále - zítra očekáváme návrat Saďoura, který průběžně odjíždí a zase přijíždí za různými povinnostmi. Pak mají v úmyslu přijet někteří další návštěvníci, jako třeba Lukin, Kuba, možná Bocman, Bizon s celou rodinou zůstane až na Aftertábor... A mnozí další. Ještě že jídla máme pořád dost a stanů je taky pár volných :-)