Vánoční dárečky a tanečky
Hanča, 31. 7. 2012 23:01

V rámci dnešního večerního programu, kterým byly Vánoce (a asi vám o tom napíše Víťa někde zvlášť, měli jsme i stromeček), jsme si dávali dárečky. Děti sobě navzájem i my vedoucí jsme si losovali, kdo komu dá dárek. O dárcích dětí nemám tolik přehled, jen vím, že podle pravidel měly být použity přírodní materiály plus co je zde k dispozici a principem byla vlastní tvořivost. Viděli jsme tedy nějaké figurky a výrobky ze dřeva (například pes), plno přívěsků, naušnic a náramků, pomalované placky atd.

U vedoucích jsme rozbalováním strávili více času a pobavili jsme se originalitou dárků. Já jsem dostala sádrový odlitek Andrejčiny ruky, asi abychom byly jedna ruka :-) Holky dostaly krásné naušnice z půlených šišek či kůry, náramky, náhrdelníky. Jiříček dostal naopak náhrdelník s navlečenými kousky točeného salámu :-) Hitem byly i poukázky - na masáže zad a chodidel v poledním klidu :-) Kukina dostala na krk pomalovanou papriku, jako upomínku svého odjezdu do nemocnice. Nejlepším dárek ale bez všech pochyb dostala ANKA - byl to set předmětů: obrázek sasANKY, občANKU, tatrANKU, strouhANKU, ochrANKU, bANKU (razítko na chechtáku). BrANKU si měla vyzvednout na hřišti a cikÁNKU ArANKU prý Ježíšek radši nesháněl.

Po rozbalení dárků jsme se naučili další country tanec, tentokrát klasickou Zuzanu. Šlo nám to báječně a tak jsme se rozhodli, že si necháme z Brna dovézt náš mega kazeťák, abychom si mohli pustit k tomu tancování muziku nahlas :-)