Zpravodajství
Nedělní zprávy od Kalicha
Hanča, 29. 7. 2012 18:56

Dnes je tady nezvyklý klid - děti máme na výletě :-) Ráno sice ještě pršelo, ale radar a Aladin předpovídali zlepšení, tak jsme se nenechali odradit a vypravili děti na dvojdenňák (šlo se podle věku, po oddílových družinách):

Celý článek...
 
Přepadení vlaku
Alča, 28. 7. 2012 22:23

Na nástupu po snídani jsme se dozvěděli, že do vesnice přijíždí trhovci, a ranče tak měly první možnost prodat část svých koní, dobytka nebo obilí. Všichni se snažili smlouvat o sto šest, ale trhovci byli neoblomní a drželi se trhem stanovených cen. 

Celý článek...
 
Vyhnání indiánů, velká hygiena
Víťa, 28. 7. 2012 22:22

Po nočním průzkumu okolí jsme další den věděli, kde hledat indiány. Vydali jsme se tak rozšířit svoje území a vyhnat je. Nasadili jsme si skalpy (liščí ocasy) a šli jsme skalpovat i indiány. Zároveň bylo potřeba ukrást posvátné předměty z území. To se nakonec po troše úsilí podařilo a indiáni bez svých posvátných předmětů utekli do lesů.

Celý článek...
 
První setkání s nepřáteli
Víťa, 27. 7. 2012 0:43

Dnes ráno jsme se dozvěděli, že obchodní konvoj mířící do vesnice je v možném ohrožení. Naplánovali jsme si tak na odpoledne jeho doprovod.

Celý článek...
 
Tisková zpráva o sanitce :-)
Hanča, 26. 7. 2012 23:11

Milí čtenáři,
v rámci převence proti šíření poplašné zprávy vám musím napsat o dnešní mimořádné události. Děti vám o tom jistě napíšou, tak abyste to věděli od nás a věděli správnou verzi, než se nám rozšíří fámy:

Celý článek...
 
Zemědělské práce
Víťa, 25. 7. 2012 23:04

V úterý se kovbojové na svých rančích věnovali zemědělským pracem. Ráno jsme vykopávali a loupali brambory na čas. Nejrychleji umí loupat ranč U Veselého kaktusu. Pokračovali jsme sháněním semínek k zasetí do políček, která si nachystali už při první etapě.

Celý článek...
 
Pozdrav z Info centra v Bystřici
Hanča, 25. 7. 2012 8:45

Naše internetové připojení na táboře letos nějak drhne (je moc pomalé). Stačí to na napsání článku nebo kouknutí na zprávy, ale nestačí to na natažení fotek. Takže tímto oficiálně oznamuji, že fotky budou, až budou :-) Teď jsem tam donahrávala zbytek ze včerejška, co se v noci nepovedlo protlačit. Ale do budoucna není vyloučeno, že je dáme třeba jednou za dva dny - vždycky když se to povede a nebo když zajdu do Info centra. Tady je to v pohodě :-)

Celý článek...
 
Chytání divokých koní
Víťa, 24. 7. 2012 8:47

V rámci dalšího dne na ranči bylo potřeba doplnit stáje. Naštěstí jsme blízko vesnice objevili stádo divokých koní. Po cestě do vesnice se však rozbily dostavníky, vezoucí potřebné vybavení. Naši kovbojové ale neváhali a vydali se na pomoc. Nasedli na dostavníky ve vesnici a vyrazili pro zboží. Sice ne všichni dovezli to správné, ale nakonec jsme si poradili. Pak už jsme jen poslouchali, odkud uslyšíme řehtání koní a vyrazili, vybavení lasem, chytat. I když koně pobíhali po lese a nebylo snadné je chytit, naši kovbojové se ukázali jako zkušení chytači a nakonec chytili všechny z nich.

Celý článek...
 
Střípky ze společnosti
Hanča, 23. 7. 2012 22:43

Teorie o myší pomstě...
Jistě jste si všimli fotky s naší ulovenou myšičkou :-) Máme tu nastražené pastičky, protože se nám nechce dělit s myším národem o naše draze koupené jídlo. Sem tam se ozve klapnutí a pak se vedoucí běží podívat... Je tam :-) A včera jsme jednu myš nechali v pastičce – a ona časem odtud zmizela! Ihned se rozvinuly teorie o tom, že ji odvlekli mravenci, a nebo – pravděpodobněji – ji odnesly její kolegyně. Někde ji potom rituálně pohřbily a u toho nám přísahaly krevní mstu. V tuto chvíli v rámci své celotáborové hry myši staví obří past na člověka A proto, milí vedoucí a děti, jak někde najdete velký kus jídla, upevněný kusem dřeva, mějte se na pozoru! Jedná se o myší pomstu.

Celý článek...
 
Bleskové info o fotkách
Hanča, 23. 7. 2012 15:08

 Milí rodičové,
není v našich silách dávat pozor, kdo už je a kdo není na fotkách :-) Fotíme o 106, ale večer prostě musíme vybrat max. 20-25 fotek, které silou vůle protlačíme přes mobilní připojení na net. Asi si udělám seznam, kdo tu "ještě nevisí" a budu si dělat čárky. Tak buďte trpěliví prosím, dík :-) Dětí máme stále plný počet, resp. bez Peti Lužové, tu nafasujem až zítra.

Další zprávy večer, vybitej noťas...

 
 
Život na ranči
Víťa, 23. 7. 2012 8:55

Po sobotním zabydlení čekala na kovboje v neděli stavba rančů. Zhostili se jí zodpovědně, a tak i přestože před obědem bylo hotové oplocení, brána a další nezbytnosti jako pole nebo budovy, kovbojové pokračovali na jejich vylepšování celý den. Jako nejlepší ranč byl vyhodnocen Ranč Černá růže.

Celý článek...
 
Zdravotnické okénko
Hanča, 22. 7. 2012 18:40

Poprvé se vám hlásíme se zprávami od doktora, který úřaduje v naší vesnici Springfield (Andrejka). Stav marodů zatím pod průměrem:

Celý článek...
 
První zprávy od Kalicha
Hanča, 21. 7. 2012 21:51

Ahoj do Brna i jinam :-)

Píšu jen narychlo, že jsme v pohodě, jenom zatím nestíháme se ozvat. Všechno je OK, zabydleno vybaleno. Máme za sebou večerní nástup v kostýmech, je to supr :-) Od táboráku nás bohužel vyhnal déšť, takže jsme to dozpívali v naší fungl nové jídelně.

Ozveme se později, vydržať, už máme i prima fotky. Spojení zjevně funguje, jen je to děsně pomalý.

Dobrou, Hanča

 
Vítejte na táborovém webu
Víťa, 20. 7. 2012 13:02

Zpravodajství spuštěno. Zde během tábora najdete, co se u nás děje.

<< Začátek < Předchozí 1 2 Další > Konec >>